Thursday, December 6, 2012

9 MIMPI RASULULLAH S.A.W

Nabi Muhammad saw bersabda:"sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan..."

1.Aku telah melihat seorang dari umatku telah didatangi mala'ikatul maut dengan keadaan yang amat menggerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu TERHALANG perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBU BAPANYA.

2.Aku melihat seorang dari umatku telahdisediakan azab kubur yang amat menyiksakan,maka ia telah DISELAMATKAN oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3.Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis laknatullah,maka ia DISELAMATKAN oleh berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS  kepada Allah.

4.Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikat Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSYUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK
telah MELEPASKANYA dari seksaan itu.

5.Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat,setiap kali dia mendatangi satu telaga dihalang meminumnya,ketika itu datanglah pahala PUASA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia rasa puas.

6.Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan,setiap kali dia akan diusir,maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil memimpinnya ke kumpulan seraya duduk di sebelahku.

7.Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadaan gelap gelita di sekelilingnya ,sedangkan dia sendiri di dalam keadaan bingung ,maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang menderang.

8.Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidakpun membalas bicaranya ,maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar MENYAMBUT bicaranya,lalu berbicaralah mereka dengannya.

9.Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api api ke mukanya,maka segeralah menjelma pahala SEDEKAH YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

Bersabda Rasulullah s.a.w.,ertinya:
    "sampaikanlah pesananku kepada umatku walaupun dengan sepotong ayat."

No comments:

Post a Comment